Site pentru Hepatita C

Hepatita B

Informatii, discutii despre Hepatita B
Acum este 24/07/2014 11:25

Ora este UTC + 3
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Legatura dintre Vitamina D si HBV
MesajScris: 25/06/2013 16:52 
Fondator
Fondator
Avatar utilizator

Membru din: 19/09/2006 10:07
Mesaje: 1593
Deficit de Vitamina D
Oamenii de stiinta au demonstrat intr-un Studiu ca deficienta de vitamina D ar putea contribui la răspândirea virusului hepatitei B in ficat. Rezultatele studiului oferi baza pentru o înțelegere nouă și mai bună a boli virale.
“Rezultatele noastre sugereaza o legătură de cauzalitate între deficitul de vitamina D și o concentrație mare de virusul hepatitei B în sânge ", a declarat liderul echipei de cercetare Dr. Christian Lange. Hepatita B este una dintre cele mai frecvente boli infectioase din intreaga lume.
Dupa estimarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2 miliarde de persoane au fost infectate deja cu virusul și boala este responsabila pentru aproape 600.000 de decese pe an. O echipa de cercetare de la Spitalul Universitar din Frankfurt, a demonstrat intr-un studiu ca exista o strânsă legătură între deficitul de vitamina D si propagarea virusului hepatitei B in ficat. Un nivel scăzut de vitamina D in ser a fost in acest studiu unul dintre cei mai puternici factori determinanți pentru o hepatita B B insuficient de controlata imunologic cu concentrații mari ale virusului hepatitei B in sange. Această constatare deschide noi posibilitati pentru tratamentul medicamentos al bolii. Rezultatele cercetării au fost prezentate în revista Hepatology.
“S-a stiut ca vitamina D sprijina sistemul imunitar și există dovezi că aceasta joaca un rol important in bolile de ficat cum ar fi hepatita C ", a declarat liderul echipei de cercetare Dr. Christian Lange. "Legătura dintre deficitul de vitamina D și hepatita B cronică a fost dimpotriva pana acuma necunoscuta." Într-un studiu, echipa de cercetare a putut din ianuarie 2009 pana in Decembrie 2012 sa examineze un total de 203 de pacienti cu hepatita cronica B, care anterior nu au fost tratati pentru infectia lor . La acestia a fost masurata concentrația serică de vitamina D (25-hidroxivitaminei D) Au fost exclusi pacientii coinfectati cu virusul hepatitei C, HIV sau hepatita D, cei care consuma excesiv alcool, cei cu cancer hepatic sau alte tipuri de tumori maligne.
Spre Exemplu pacientii cu o viremie sub 2000 IU/mL au avut o concentratie medie de Vitamina D in serum de 17 ng/mL iar pacientii cu o viremia de 2000 IU/ml sau mai mare au avut o concentratie de Vitamina D in serum de 11 ng/mL.
Rezultatele arată corelație clară
Rezultatele au arătat că 37 la sută din pacienții cu hepatită cronică B, au un deficit marcant de vitamina D (mai puțin de 10 ng / ml), 47 la suta au avut un deficit moderat de vitamina D (10-20 ng / ml) și doar la 19 la sută vitamina D a fost la un nivel normal (mai mult de 20 ng / ml). Analize ulterioare arată că o concentrație ridicată a virusului hepatitei B in sange este un indicator puternic pentru un nivel scăzut de vitamina D. De exemplu, media de vitamina D concentrațiilor plasmatice la pacienții cu un ADN hepatitei B de mai puțin de 2000 UI / ml la 17 ng / mL și pacienți
Rezultatele deschid noi posibilități
O relație de cauzalitate între cei doi parametri a fost sugerata de evolutiile opuse ale concentrațiilor serice respective în cursul anului: in timp ce a crescut concentratia vitaminei D in ser prin influența de lumina soarelui în timpul verii și toamna, a scazut concentrația virusul hepatitei B in sange (și invers în luni cu expunere mai redusă la lumina soarelui). "Rezultatele noastre sugereaza o legatura de cauzalitate intre deficienta de vitamina D și o concentrație ridicată a virusului hepatitic B în strânsă sânge", spune dr. Lange. Cu aceaste cunostiinte apar posibilitati noi pentru tratamentul boali virale. "In sutiile ce decurg mai departe investigam in prezent modul în care vitamina D poate fi folosita concret pentru tratamentul hepatitei cronice B", a spus dr. Lung.
Sursa: http://news.doccheck.com/de/15235/hepat ... t=taxonomy

_________________
http://hepatita-b.gatworks.net


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Mergi la:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România